info@frankservicebedrijf.be

Frank Service Bedrijf

Wij zorgen ervoor dat uw kinderen, kleinkinderen, en uzelf asbestveilig wonen

Onze Diensten

Als erkend asbestdeskundige uit provincie Antwerpen, bieden wij de volgende diensten aan:

Asbest inventarisatie

Indien u wenst te weten of er al dan niet asbest aanwezig is in of rondom uw woning of u een asbestattest nodig heeft, voeren wij een volledig asbestonderzoek uit op een niet-destructieve manier.

Staalnames asbest

Indien er in of rondom uw woning asbest wordt herkend (bv. in uw gevel, dak, schoorsteen, …), voeren wij in alle veiligheid staalnames uit die vervolgens naar het labo gestuurd worden voor een asbestanalyse.

Asbestattest

Na de asbestinventarisatie brengen wij gegevens in in de databank van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij), vervolgens krijgt u van ons het asbestattest aangeleverd.

Onze werkwijze

Wit u graag een asbestinventarisatie laten uitvoeren door ons? Volg onderstaande stappen om een afspraak met ons in te plannen!

Contactformulier

Laat uw gegevens achter via het contactformulier!

Opdrachtformulier

U ontvangt na aanvaarding van onze voorwaarden een opdrachtformulier waarin u de nodige info over uw woning vermeldt.

Wij nemen contact met u op

Wij nemen contact met u op om een geschikt moment af te spreken voor het asbestonderzoek.

Aanvraagformulier

U ontvangt van ons enkele dagen later uw resultaten/attesten in uw mailbox!

0
Onderzoeken uitgevoerd

Waarom kiezen voor Frank Service Bedrijf?

Frank Service Bedrijf is een ervaren en professioneel bedrijf dat reeds jarenlang actief is in Provincie Antwerpen.

Onze asbestdeskundigen beschikken over de nodige certificaten, hebben de nodige kennis, zijn steeds klantgericht en werken met de nodige precisie bij de asbestinventarisatie van uw woning.

Waarom kiezen voor asbestinventaris?

Wij zijn een klusbedrijf dat uniek is omwille van onze 24/24-interventies. Dag en nacht staan wij voor u klaar en dit zeven dagen per week.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

0
Onderzoeken uitgevoerd

Waarom kiezen voor Frank Service Bedrijf?

Frank Service Bedrijf is een ervaren en professioneel bedrijf dat reeds jarenlang actief is in Provincie Antwerpen.

Onze asbestdeskundigen beschikken over de nodige certificaten, hebben de nodige kennis, zijn steeds klantgericht en werken met de nodige precisie bij de asbestinventarisatie van uw woning.

FAQ

Tekst

Asbest is een mineraal dat uit fijne vezels bestaat en ooit veel werd gebruikt in de bouw en industrie vanwege zijn isolerende en brandwerende eigenschappen. Het is echter ook bekend geworden vanwege de ernstige gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt bij inademing. Wanneer asbestvezels worden ingeademd, kunnen ze zich in de longen nestelen en daar ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals longkanker, asbestose en mesothelioom. Asbestvezels zijn zeer resistent tegen hitte, chemicaliën en elektrische stroom en worden daarom nog steeds gevonden in sommige oude gebouwen en apparaten. Asbest is echter verboden in veel landen vanwege de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Het is belangrijk om asbest op een veilige manier te verwijderen om blootstelling aan de vezels te voorkomen.

Er zijn zes belangrijke soorten asbest, die worden geclassificeerd in twee brede categorieën: serpentijne en amphibole asbest. Serpentijne asbest omvat slechts één soort: chrysotiel, ook wel bekend als “witte asbest”. Het heeft kronkelige vezels en was de meest voorkomende vorm van asbest die werd gebruikt in commerciële producten. Amfibool asbest omvat vijf soorten: amosiet, krokydoliet, tremoliet, anthophylliet en actinoliet. Elk van deze soorten heeft verschillende eigenschappen en toepassingen, maar krokydoliet wordt beschouwd als de meest gevaarlijke vorm van asbest vanwege de zeer dunne vezels die gemakkelijk kunnen worden ingeademd en die in verband worden gebracht met mesothelioom en longkanker.

Asbest is te vinden in een breed scala aan bouwmaterialen, waaronder isolatie, dakbedekking, vloerbedekking, plafondtegels en muurbeplating. Het werd ook gebruikt in auto-onderdelen, zoals remmen, koppelingen en transmissies. Asbest kan ook aanwezig zijn in bepaalde huishoudelijke apparaten, zoals drogers en kachels. Het wordt nog steeds gevonden in veel oudere gebouwen en apparaten, en kan aanwezig zijn in elke woning, ongeacht de leeftijd.

Een asbestattest is een document dat aangeeft of er al dan niet asbest aanwezig is in een bepaald gebouw of object. Het attest wordt afgegeven na een grondige inspectie en analyse van de aanwezige materialen, waarbij wordt gekeken of er al dan niet asbestvezels in zitten. Dit gebeurt door middel van een visuele inspectie en het nemen van monsters die vervolgens worden geanalyseerd in een laboratorium.

Het asbestattest is verplicht bij de verkoop van woningen gebouwd voor 2001. Bij verhuur is een asbestattest niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden om deze te laten opmaken om zeker te zijn dat de woning veilig is voor bewoning.

Het attest is belangrijk omdat asbestvezels gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid en ernstige ziektes kunnen veroorzaken bij inademing. Het is daarom van groot belang om te weten of er asbest aanwezig is in een gebouw of object, zodat deze op een veilige en verantwoorde manier verwijderd kan worden. Het asbestattest kan hierbij helpen.

Een asbestattest is verplicht bij de verkoop van woningen gebouwd voor 2001. Dit is vastgelegd in de wetgeving en heeft als doel om de koper te beschermen tegen de gezondheidsrisico’s van asbest. Bij de verkoop van een woning moet de eigenaar een geldig asbestattest kunnen voorleggen aan de koper. Het attest geeft aan of er al dan niet asbest aanwezig is in het gebouw en welke maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Bij verhuur is een asbestattest niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden om deze te laten opmaken om zeker te zijn dat de woning veilig is voor bewoning.

Het niet naleven van de verplichting om een asbestattest voor te leggen bij de verkoop van een woning kan leiden tot boetes en zelfs strafrechtelijke vervolging. Het is daarom van groot belang om als verkoper te zorgen voor een geldig asbestattest.

De gemiddelde prijs van een asbestattest kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw en de complexiteit van de inspectie. Daarom kan je best contact met ons opnemen via het contactformulier zodat we een vrijblijvende offerte voor jou kunnen opmaken.

Om een asbestattest te verkrijgen, kan je ons inschakelen om een grondige inspectie van jouw gebouw uit te voeren. Onze deskundige zal een visuele inspectie uitvoeren en monsters nemen van de materialen die mogelijk asbest bevatten. Deze monsters worden vervolgens geanalyseerd in een laboratorium om te bepalen of er inderdaad asbest aanwezig is. Als er asbest wordt aangetroffen, zal de asbestdeskundige een rapport opstellen met daarin informatie over de locatie van het asbest en de risico’s die ermee gepaard gaan.

Een asbestcertificaat is een document dat aangeeft of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw of object. Het certificaat is doorgaans drie jaar geldig, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke regelgeving in de regio waarin het gebouw zich bevindt.

Na de geldigheidsduur van het certificaat moet er opnieuw een inspectie worden uitgevoerd om de aanwezigheid van asbest opnieuw te beoordelen en te bevestigen of er al dan niet veranderingen zijn opgetreden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het asbest te verwijderen of een beheersplan op te stellen om de blootstelling aan asbest te minimaliseren.

Het is belangrijk om te weten dat een asbestcertificaat alleen de status van asbest op het moment van de inspectie aangeeft en dat het geen garantie biedt voor de toekomst. Daarom is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en te zorgen voor een veilige en gezonde omgeving.

Een asbestinventarisatie is een grondige en systematische inspectie van een gebouw of object om vast te stellen of er asbesthoudende materialen aanwezig zijn en zo ja, waar deze zich bevinden. Hieronder volgen de stappen die meestal worden genomen bij een asbestinventarisatie:

  1. Inspectie van het gebouw of object: Onze deskundige begint met een visuele inspectie van het gebouw of object om potentiële asbesthoudende materialen te identificeren. Dit omvat bijvoorbeeld het controleren van plafonds, muren, vloeren, isolatiemateriaal en ventilatiesystemen.
  2. Monsters nemen: Als de inspecteur vermoedt dat een materiaal asbest bevat, wordt er een monster genomen en opgestuurd naar een laboratorium voor analyse.
  3. Analyse van de monsters: Het laboratorium analyseert de monsters en bevestigt of er al dan niet asbest in het materiaal zit.
  4. Rapportage: De inspecteur maakt een rapport waarin de bevindingen van de asbestinventarisatie worden beschreven. Hierin staan ​​onder andere de locaties van de asbesthoudende materialen, het type asbest en de hoeveelheid van het materiaal.
  5. Advies over vervolgacties: Afhankelijk van de bevindingen van de asbestinventarisatie, kan de inspecteur advies geven over vervolgacties, zoals het verwijderen van het asbesthoudende materiaal of het treffen van maatregelen om de veiligheid van de aanwezige asbesthoudende materialen te waarborgen.

Contactgegevens

Wenst u graag een offerte of meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team, wij helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg voor de veiligheid van uw omgeving en uw gezondheid!